Kotlety sojowe są przysmakiem wielu osób, ale w odsłonie sklepowej są niemal w całości produkowane z mąki sojowej. Są przez to znacznie mniej odżywcze, przetworzone i generalnie moim zdaniem raczej mało smaczne. Trzeba je poddać gotowaniu z kostką bulionową (wiemy, co w nich jest więc najlepiej im podziękować za współpracę), a potem jeszcze usmażyć, żeby miały jakiś smak. Dlatego dzisiaj mam dla Ciebie propozycję na proste kotlety sojowe, które stanowią doskonałą alternatywę dla zwykłych. Przepis jest bezglutenowy i wegański (jeśli nie użyjesz jajka) więc mogą z niego korzystać osoby będące na tych dietach.
Składniki:
Przygotowanie:
Wskazówki
Kotlety sojowe można podawać:
Baza kotletów sojowych czyli ugotowana soja z marchewką może zostać również doprawiona w zupełnie inny sposób by nadać im inny smak. Możesz zrobić kotlety:
Daj znać jak podoba Ci się przepis. Jakie Ty składniki wykorzystujesz do swoich kotletów?
Superszybka sałatka z burakiem, serem kozim i szpinakiem. Tylko jest jeden warunek - przygotujcie buraki wcześniej :) Możecie je upiec lub ugotować. Czas przygotowania to jedynie […]