Dziś mam dla Was bardzo szybki i prosty przepis na deser – mus czekoladowy z bananem i awokado. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę 🙂 Mus sprawdzi się zarówno jako deser oraz samodzielna przekąska. Świetnie smakuje z kawą!
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 dojrzałe banany średniej wielkości
- 2 – 4 łyżeczki kakao
- 6 – 8 łyżek mleka kokosowego lub innego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki blendujemy.
- Podajemy z owocami / orzechami / bakaliami.
Wskazówki:
- Jeśli użyjemy niedojrzałych bananów to możemy mus dosłodzić 1 łyżeczką miodu lub ksylitolu dodaną przed blendowaniem.
- Mus smakuje wyśmienicie zarówno od razu po przygotowaniu jak i schłodzony.
- Im więcej dodamy kakao tym smak stanie się bardziej wytrawny. Ja osobiście dodaję aż 4 łyżki kakao.
Jeśli kupiliście niedojrzałe awokado zajrzyjcie tutaj i sprawdźcie jak można przyspieszyć proces dojrzewania 😉