Wegański twarożek z nerkowców o serowym smaku – prosty i przepyszny

Wegański twarożek z nerkowców to w kuchni wegańskiej wszystkim znany zamiennik tradycyjnego twarożku. Jeśli jednak nie jesteś na diecie wegańskiej, ale eliminujesz nabiał taki twarożek może być dla Ciebie dobrym zamiennikiem. Oczywiście twarożek taki to nie jest do końca to samo co ten tradycyjny. Nie ma się co oszukiwać, że smakuje tak samo, ale moim…

Czytaj więcej

Hummus z suszonymi pomidorami i czarnuszką – idealny w diecie propłodnościowej, bogaty w żelazo

Hummus z suszonymi pomidorami jest idealną propozycją dodatku na kanapkę nie tylko dla wegetarian i wegan. Cieszy mnie, że coraz częściej osoby na dietach tradycyjnych sięgają po warzywa strączkowe. Tym razem przygotowałam humus w wersji z suszonymi pomidorami i czarnuszką. Chciałam uzyskać dodatek do pieczywa o wysokiej zawartości żelaza. Pomidory suszone są bowiem w nie…

Czytaj więcej

Pasta z awokado i oliwkami

Pasta z awokado do kanapek to najprostsza pasta na świecie. Robi się ją dosłownie z chwilkę, smakuje wyśmienicie i jest naprawdę bardzo zdrowa. Choć awokado jest owocem tłustym, a więc i kalorycznym zaskarbia sobie serca coraz większej ilości osób dzięki swojej kremowością i uniwersalności, a także właściwościom odżywczym.   Inne przepisy na pasty znajdziesz poniżej:…

Czytaj więcej