Wegańskie bolognese

Wegańskie bolognese jest proste i naprawdę przypomina mięsne. Można zrobić je na różne sposoby . Ja pierwszy raz jadłam je z przepisu Anny Sudoł.  Następnie gdzieś na jakimś blogu amerykańskim zobaczyłam jak można zrobić tofu jak mięso mielone. Później oglądałam gotowe „mięsa mielone z tofu” w sklepach w Anglii, ale zniechęcał mnie skład. Ostatecznie zdecydowałam wzorując…

Czytaj więcej

Wegańskie mięso mielone z tofu

Wegańskie mięso mielone z tego przepisu to efekt poszukiwań wegańskiego zastępcy mięsa. W sklepach jest masę takich opcji, ale skład mnie zawsze przerażał (przynajmniej w Anglii). Uważam, że osoby będące na diecie wegańskiej w większości spożywają zdecydowanie za dużo produktów wysoko przetworzonych, które mają przypominać nabiał, mięso, parówki i inne podobne. Dieta wegańska może być…

Czytaj więcej

Wegańskie curry z tofu, orzeszkami słonymi i mleczkiem kokosowym – proste i przepyszne

Wegańskie curry z tofu z mleczkiem kokosowym to proste danie, które przekonałoby niejednego mięsożercę do tego, że kuchnia wegańska nie tylko może być ciekawa, ale jest też bardzo smaczna i zdrowa. W oryginalne to wegańskie curry z tofu przygotowywałam z pastą massaman (link do niej poniżej w składnikach). Zdając sobie sprawę, że nie każdy może…

Czytaj więcej