Placki z batatów (bezglutenowe, bezmleczne) – łatwe do modyfikacji w wersji wegańskiej

Placki z batatów uwielbiam! Są idealnym uzupełnieniem obiadu, sprawdzają się na słodko i wytrawnie. Ubóstwiają je moi podopieczni na diecie bezglutenowej. Są lekkie, przepyszne, rozpływają się w ustach. Gdy nachodzi mnie ochota na coś słodkiego i mam batata robię je w towarzystwie owoców, miodu i greckiego jogurtu.   Nie będę Cię dłużej zachęcać do próbowania.…

Czytaj więcej

Curry z zielonej soczewicy z batatami z wolnowaru (slow cookera) lub tradycyjnie

Pomysł na szybkie gotowanie? Cóż… nie ma chyba lepszego niż użycie wolnowaru. Curry z zielonej soczewicy z wolnowaru to idealna opcja dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu na gotowanie. Przepis można też wykorzystać gotując tradycyjie jeśli nie posiadasz slowcookera (wolnowaru).   Uwaga 🙂 Ten przepis to 6 sporych pocji także jeśli gotujesz tylko dla…

Czytaj więcej