4 grudnia 2016
nasiona chia

Nasiona chia – 10 właściwości zdrowotnych dla których warto je jeść

Nasiona chia należą do jednych z najbardziej odżywczych roślin na ziemi. Szałwia hiszpańska, bo tak nazywają się nasiona chia rośnie naturalnie w Afryce Południowej. Chia były […]
1 grudnia 2016

Pasta brokułowa

BROKUŁ – O TYM DLACZEGO WARTO GO SPOŻYWAĆ 🙂 WIADOMOŚCI OGÓLNE Brokuł jest dobrym źródłem witaminy C oraz beta-karotenu i potasu. Zawiera również wapń, kwas foliowy […]
27 listopada 2016
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ PRZEPIS

Kotlety z kaszy jaglanej

Co Ty na to, aby zamienić schabowego na kotlety z kaszy jaglanej? Z całą pewnością będzie to zdrowsze oraz dostarczy o wiele więcej składników odżywczych do […]
18 listopada 2016
bakłażan z kurczakiem przepis

Bakłażan pieczony z kurczakiem i ryżem

Bakłażan pieczony z kurczakiem i ryżem to jedno z moich ulubionych dań prosto z piekarnika (wspaniale do zapiekania sprawdza się również cukinia). Jeśli zatem nie lubisz bakłażana […]
11 listopada 2016
pasta do pieczywa

Pasta do pieczywa – bogata w kwasy tłuszczowe omega 3

Kanapki są bardzo prostym, ale również szybkim pomysłem na przygotowanie posiłku. Problemem staje się natomiast brak inspiracji co do składników, które potencjalnie miałyby znaleźć się na […]
4 listopada 2016
sałatka szpinak orzechy

Sałatka szpinakowo-orzechowa

Jednym z najprostszych sposobów na przygotowanie posiłku jest stworzenie własnej sałatki. Jest ona idealnym sposobem na włączenie do diety warzyw oraz poeksperymentowanie ze smakami poprzez umiejętne […]